Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ

Το θέμα της κατανομής των πόρων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την επόμενη διαχειριστική περίοδο συζήτησαν στη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος και η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.
Εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Πρεσπών Βασίλειο Τσέπα, με τον οποίο υπήρξε επικοινωνία, οι Δήμαρχοι Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου, ζήτησαν για το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στους Δήμους να μην αλλάξει ο συσχετισμός της κατανομής που ίσχυσε στις δύο προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους.
Δηλαδή ότι χρηματικά ποσά δίνονταν στις Δημοτικές Ενότητες των σημερινών Καλλικράτειων Δήμων θα πρέπει αντίστοιχα σε ποσοστό να δοθούν και στη νέα διαχειριστική περίοδο.
Για το θέμα ενημερώθηκαν  και οι Δήμαρχοι του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων οι οποίοι συμφώνησαν να μην υπάρξει αλλαγή στο ποσοστό κατανομής όπως αυτό ίσχυσε στις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους.
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε στον κ. Μανιάτη και το θέμα της ένταξης του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού στο Δίκτυο των Ενεργειακών Δήμων με το επιχείρημα ότι όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, σταθμοί και ορυχεία, εξαιρουμένου της Φλώρινας λειτουργούν με νερό που αντλείται (περίπου 60εκ. κυβικά μέτρα κάθε χρόνο) από τη λίμνη Πολυφύτου, λίμνη που σχηματίστηκε με τη αναγκαστική απαλλοτρίωση 75 χιλιάδων στρεμμάτων εύφορης γης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου