Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Στη συνάντηση των Δημάρχων της Π.Ε. Κοζάνης ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η προγραμματισμένη συνάντηση των τεσσάρων Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην οποία και συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, και συμμετείχαν επίσης η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και η Δήμαρχος Βοϊου Παναγιώτα Ορφανίδου.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. καθώς και η συνεργασία και τα προβλήματα των τεσσάρων δήμων με την Δ.Ε.Η.
Οι τέσσερις δήμαρχοι συζήτησαν και το θέμα του Τοπικού Πόρου και πιο συγκεκριμένα την κατανομή στο επόμενο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Συμφωνήθηκε  να μην αλλάξει ο συσχετισμός των ποσοστών κατανομής που ίσχυσε στις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους κάτι που είχε πρότεινε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού στην πρόσφατη συνάντησή του με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη ενώ ανάλογη πρόταση έχει κατατεθεί σύμφωνα με τον κ. Μαλούτα και από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος συζήτησε με τον Δήμαρχο Κοζάνης το θέμα της συνεργασίας των δύο δήμων και ειδικότερα το ζήτημα που αφορά την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης της λίμνης Πολυφύτου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο ανδρών όπου και θα εξειδικευθούν με λεπτομέρειες οι ενέργειες και οι δράσεις που θα ακολουθηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου