Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τοπικά Προϊόντα και εθελοντισμός     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η «1η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων» στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων. Πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες επισκέφθηκε τα περίπτερα των εκθετών και απόλαυσε τα δημοτικά και ποντιακά συγκροτήματα μορφωτικών συλλόγων της περιοχής και άλλα δρώμενα. Τα θετικά σχόλια, τόσο των επισκεπτών, όσο και των εκθετών και των επισκεπτών, φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν στους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου «Σέρβια εν δράσει», που παρά το ότι δεν είχαν πρότερη εμπειρία, με προσπάθεια και αυταπάρνηση, κατάφεραν να ανταποκριθούν με το παραπάνω στις απαιτήσεις της οργάνωσης και της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων του διημέρου. Ο εθελοντισμός είναι γνώρισμα των υγειών κοινωνιών, είναι η ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον τόπο του.  Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιο Κοσματόπουλο. Την πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου ‘’Σέρβια Εν Δράσει’’  εξήρε κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού επισημαίνοντας ότι «είναι από τις προσπάθειες που είναι υποχρέωση του Δήμου να τις στηρίζει και να τις αναδεικνύει καθώς πετυχαίνουν έναν διττό στόχο. Αφενός μεν προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας με οργανωμένο τρόπο και αφετέρου στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθελοντικής δράσης και ενεργοποίησης  των πολιτών. Σε ανάλογες πρωτοβουλίες η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι είναι κοντά και θα συνεχίσει να είναι στηρίζοντας τις είτε οικονομικά είτε σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού όπως και έγινε με την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε την επόμενη φορά να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας έτσι και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων, και ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσωπικά: ευχαριστεί τους Εκθέτες που έλαβαν μέρος, το σύλλογο «Σέρβια εν Δράσει»  για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του και διαβεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράστασή και βοήθειά του και στις επόμενες διοργανώσεις, καθώς και σε κάθε άλλη εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου