Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι συναντήσεις και οι επαφές του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα

  Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Ελευθερίου πραγματοποιώντας συναντήσεις για θέματα του δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  και στην ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
  Στο υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Ιωάννη Ραγκούση, συνάντηση στην οποία παρέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και κ. Ιωάννης Βλατής και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ είχαν κληθεί και οι αρχηγοί των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορα θέματα εστιάζοντας στην ανακοίνωση της Μ.Κ.Ο. ΄΄Κοινωνία Πολιτών του Βελβεντού΄΄ για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με τον υπουργό, όπου εμμέσως προκύπτει ότι ο ίδιος ο υπουργός υποσχέθηκε αυτονομία του Δήμου Βελβεντού στο μέλλον.
  Στη σύντομη εισήγησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Κύριε υπουργέ είμαι από αυτούς που πίστεψαν στην μεγάλη μεταρρύθμιση που προσωπικά τολμήσατε με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ και για αυτό εκδήλωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, πριν ακόμα οριστικοποιηθεί ο χωροταξικός χάρτης και συμμετείχα στις εκλογές στις οποίες ο λαός τίμησε το συνδυασμό μας και με εξέλεξε Δήμαρχο. Ως νέα Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του προβλήματος του Βελβεντού, ακολουθήσαμε μια πολιτική ήπιας προσέγγισης της κοινωνίας, δεδομένου ότι με βάση το νόμο είμαστε θεσμικά και νομικά υπεύθυνοι και για την κοινωνία αυτή. Έχω την πεποίθηση ότι με ενέργειες αυτού του είδους η διοίκηση του νέου Δήμου καθίσταται προβληματική όταν, πέραν των λοιπών σημαντικών αναπτυξιακών, οργανωτικών και οικονομικών ζητημάτων, υπονομεύεται εξαρχής και καθημερινά αυτή καθαυτή η ενότητά του. Στα πλαίσια αυτά παρακαλώ να έχω την ξεκάθαρη θέση σας αναφορικά με το αν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του διοικητικού χάρτη του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, άμεσα και στο διάστημα της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας ή μεσοπρόθεσμα. Αν δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υφιστάμενου χωροταξικού χάρτη του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, παρακαλώ να γίνει άμεσα και ξεκάθαρα γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Δήμου με κατηγορηματικό τρόπο».
  Ο κ. Ραγκούσης στην απάντησή του ανέφερε αυτολεξεί: «Κύριε Δήμαρχε θα επαναλάβω αυτά που είπα στην αντιπροσωπεία των Βελβεντινών όταν με επισκέφθηκαν. Όσο είμαι εγώ υπουργός, κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και στο χρονικό ορίζοντα που μπορώ να προβλέψω, δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στις χίλιες να υπάρξει αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Και σε εξουσιοδοτώ δήμαρχε να το ανακοινώσεις εκ μέρους μου στο Δημοτικό σας Συμβούλιο».
  Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος συζήτησε με τον κ. Ραγκούση το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων και της δανειοδότησής τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την αντιμετώπιση παλαιών χρεών. Ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι σύντομα (εντός του επόμενου μήνα) θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο του υπουργείου του σε σχέση με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ και θα υπάρξει δυνατότητα σύναψης δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με ελκυστικό επιτόκιο για την αποπληρωμή παλαιών χρεών.
  Στο υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με την κ. Ευγενία Λόκανα Διευθύντρια της υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου. Στην συνάντηση παρέστησαν και αντιπροσωπείες αντίστοιχα των συντονιστικών επιτροπών αγώνα του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης. Η κ. Λόκανα επανέλαβε όσα ήταν ήδη γνωστά στα μέλη των αντιπροσωπειών σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου στο θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων εκπαιδευτικών μονάδων.
  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του κ. Κωνσταντόπουλου στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. ο κ. Δήμαρχος συνοδευόμενος πάλι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Αναστάσιο Μπαράκο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης κ. Ιωάννης Βλατής.
  Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε την ευκαιρία να αναφέρει στον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ την σημαντική συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της περιοχής, ζήτησε να υπάρξει αρμονική συνεργασία της εταιρείας με την τοπική κοινωνία και στο βαθμό που είναι εφικτό την στήριξη της τοπικής αγοράς και των τοπικών επαγγελματιών, καθώς επίσης και την πρόσληψη του οποιουδήποτε προσωπικού από πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου