Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ  Σειρά συναντήσεων και επαφές με τους προέδρους των διοικήσεων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)  Σερβίων και Βελβεντού καθώς και με στελέχη της ΑΝΚΟ είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
  Την Πέμπτη 14 Απριλίου στη συνάντηση με τις διοικήσεις των Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων και Βελβεντού συζητήθηκε η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο Τ.Ο.Ε.Β. εντός του πλαισίου του νέου Καλλικρατικού Δήμου, έχοντας ως δεδομένο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της μείωσης του κόστους χρήσης του νερού από τους αγρότες όπως επίσης και η προοπτική κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού του Τ.Ο.Ε.Β. Βελβεντού, έργο για το οποίο ήδη υπάρχει  ετοιμότητα από πλευράς μελετών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις και στις αγροτικές υποδομές. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και διοικήσεων προς όφελος των αγροτών, τονίζοντας ότι στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα μακροχρόνια προβλήματα των  δύο μεγάλων Τ.Ο.Ε.Β. του Δήμου.
  Η προώθηση και υλοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού   συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος με διευθυντικά στελέχη της ΑΝΚΟ.
  Παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου η συνάντηση στα γραφεία της ΑΝΚΟ  με βασικό θέμα την ολοκλήρωση των φακέλων που αφορούν τις τελικές προτάσεις για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μελέτες που έχουν γίνει από την ΑΝΚΟ και σχετίζονται με:
1)      Τις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης στα Τοπικά Διαμερίσματα Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Ιμέρων, Καστανιάς, Λάβας.
2)      Την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των Κεντρικών Οδών της πόλης των Σερβίων.
3)      Την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στα Σέρβια.
  Όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και σχετίζονται με την ολοκλήρωση των μελετών, αντιμετωπίζονται και μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρξει ετοιμότητα ώστε να κατατεθούν οι φάκελοι για αξιολόγηση.
  Εκτός των συγκεκριμένων συναντήσεων, ο κ. Κωνσταντόπουλος την Κυριακή των Βαΐων παρέστη και στην αναβίωση του εθίμου των ΄΄Λαζαρίνων΄΄ στο Μικρόβαλτο.
Πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τις γυναίκες του συλλόγου ενώ ξεχωριστό χρώμα στο έθιμο, τραγουδώντας και χορεύοντας, έδωσαν οι νεαρές ΄΄Λαζαρίνες΄΄ του χωριού.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού συναντήθηκε με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του Μικροβάλτου  συζητώντας θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εστιάζοντας στη δρομολόγηση λύσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου