Προφίλ Συλλόγου

Επειδή ο τόπος μας είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι ότι ποιό πολύτιμο έχουμε, καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε δραστηριότητας να αναλάβουν δράση (και να ξεχάσουν την αντίδραση!) Απώτερος στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μια κοινότητα ανθρώπων-πολιτών, που αγαπάνε τον τόπο τους και χαράσουν το μέλλον τους.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπου των αλλοδαπών στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών


Την Κυριακή 22 Μαίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν περισσότερο από ικανοποιητική, παρόλο που πρόκειται για ένα νέο θεσμό.

Έργο του συμβουλίου ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου μας, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με το δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά (66) εξήντα έξι αλλοδαποί εκλογείς για την ανάδειξη ενός αντιπροσώπου στο Σ.Ε.Μ.
Για τις θέσεις του ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους υπέβαλλαν υποψηφιότητα δύο υποψήφιοι, οι οποίοι και εκλέχθηκαν ως εξής: Τακτικό μέλος ο Hima Petrit και αναπληρωματικό o Alla Liman.

Προσωπικά, σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, πιστεύω στην αναγκαιότητα και στο ρόλο του Σ.Ε.Μ. και ευελπιστώ στην εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία, για την ομαλή ένταξη και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών, που ζουν και εργάζονται στα όρια του Δήμου μας.-




Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.



Χρήστος Ι. Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου